lunes, 17 de abril de 2017

"Altered States" (1980). Ken Russell. Sala psiquematogràfica Doctor Balmis. Psicologia - Professor: Francesc Bononad i Brines


"Altered States" (1980). Ken Russell
Sala psiquematogràfica Doctor Balmis
Curs 2016-2017 ••• 3a avaluació
Psicologia - Professor: Francesc Bononad i Brines





"Altered States" (1980). Ken Russell
"Viaje alucinante al fondo de la mente"


1. Qui és John C. Lilly? Quins són els seus experiments i treballs més destacats?

2. Què és la psicodèlia
?

The Beatles: "Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967). Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band is the eighth studio album by English rock band The Beatles. Released on 1 June 1967. An important work of British psychedelia, the album incorporates a range of stylistic influences, including vaudeville, circus, music hall, avant-garde (Wikipedia)

3. Quina categorització d’esquizofrènia proposa el Manual Diagnòstic i Estadístic de Trastorns Mentals editat per l’Associació Estatunidenca de Psiquiatria? Quin interés té el doctor Jessup (William Hurt) en aquest trastorn?

"Altered States" (1980). Ken Russell
William Hurt (Dr. Eddie Jessup)

4. És el de Jessup un personatge fàustic? Raona la teua resposta.

5. En un moment donat de la pel·lícula, Jessup confessa a Emily (Blair Brown) que l’efectiva regressió a una consciència primitiva ha estat «el moment més satisfactori de la seua vida». Relaciona aquesta afirmació amb la teoria humanista de la personalitat.

6. Quines diferències hi ha entre la consciència segons el neurofisiòleg Edward Jessup i la consciència segons el psicoanalista Sigmund Freud
?

Sigmund Freud (1856-1939)

7. D’algú que diu que pot desfer-se el vastíssim camí temporal i genètic de l’ésser humà, què en dius? Que és un boig; que és un científic; que, arquetípicament, és un científic boig; que és un científic materialista… Explica la teua contesta.

8. L’amor, ai, l’amor! Soteriològic i condemnatori, és una força màgica ambivalent, no trobes? Quins tipus d’amor (i representats per quins personatges) diries que apareixen a la pel·lícula de Ken Russell?

9. Vinga, va, alegra’m el dia: dóna’m una interpretació imaginativa i coherent alhora (amb el desenvolupament del film i l’assignatura) de l’escena final d’
Altered Statesaquella que s’esdevé al corredor domèstic.

10. Són els altres estats de consciència tan reals com l’estat de vigília
?

"Altered States" (1980). Ken Russell
Poster


Has de fer constar la informació que utilitzes: articles, llibres, pel·lícules, llocs web, vídeos de YouTube, etcètera. I l’has de referenciar i distribuir tot seguint els criteris bibliogràfics que ja coneixes.




No hay comentarios: