miércoles, 5 de abril de 2017

Cinema Balmis - "The Electric House". Buster Keaton. 16 mm. / Música en directe / Crispetes. Dep. Filosofia. IES Doctor Balmis. Alacant/Alicante. 10-4-2017


Cinema Balmis - "The Electric House". Buster Keaton
16 mm / Música en directe / Crispetes
Dep. Filosofia
IES Doctor Balmis. Alacant/Alicante
10-4-2017



Cinema Balmis - "The Electric House" (1922). Buster Keaton, Edward F. Cline
16 mm (Santi Estruch) / Música en directe (Francisco Baños) / Crispetes
Teatre del Raval (Gandia) & Dep. Filosofia IES Dr. Balmis
IES Doctor Balmis. Alacant/Alicante
10-4-2017


 El pròxim dilluns 10 d'abril el cinema ve a casa nostra.

 Des del departament de Filosofia hem plantejat una activitat anomenada Cinema Doctor Balmis. Aquesta activitat és una aposta pel cinema dels orígens; l'aposta per apostar-nos vora l'any de la picor, quan el cinema era una atracció de (barraca de) fira, quan la tècnica —l'aparell, el trastam—, ben visible, apropava el xou a la màgia. Quan el projector, la màquina, era vist com un objecte mecànic amb el poder de desfermar un somni o una transformació. Un objecte que transcendia la simple —i digna— naturalesa d'estri, per a esdevindre interruptor, accés, mèdium, fetitxe. El Cinema Doctor Balmis, així, vol posar en valor l'experiència cinematogràfica, l'experiència que té el seu lloc —la sala fosca— i el seu temps (de consum). L'experiència, doncs, que l’acosta a una art (representada) en viu.

"The Electric House" (1922). Buster Keaton, Edward F. Cline
Victoria Fox & Buster Keaton
Buster Keaton i les cases:  http://www.ficarq.es/caos-domestico-con-buster-keaton/.

 Vindrà, déiem, el cinema, i tindrà els ulls de Santi Estruch (i ací), director i projeccionista amb més de vint anys de carrera a diverses sales valencianes, com ara Babel. Ell s'ocuparà dels somnis en 16 mm. Vindrà, a més, la música, i tindrà les mans de Francisco Baños, professor del centre, que s'encarregarà de musicar en directe la pel·lícula escollida per a l'ocasió, The Electric House, una peça dirigida per Buster Keaton i Edward F. Cline en 1922.

"The Electric House" (1922). Buster Keaton, Edward F. Cline
Deutsch poster

 Si us ve de gust traure el cap per la finestra, ja ho sabeu: dilluns 10 d'abril. Hi haurà dues sessions, la primera a les 11.00, la segona a les 13.00 hores.

Moltes gràcies per l'atenció.


Francesc Bononad


No hay comentarios: